Over André Straathof2021-11-30T09:18:22+00:00

Over mij

‘Geboeid door de diepere betekenis van het leven, en de leegte die ik ervaarde, begon mijn ontdekkingsreis naar meer vervulling…’

Waar mijn reis van ontdekking begon…

Geboren in een ondernemersgezin, nam ik het stokje van mijn vader over en runde ik 15 jaar lang een goedlopende bloemenkwekerij in de bollenstreek, op de locatie waar nu HealJezelf gevestigd is.

De omzet groeide en aan de buitenkant leek alles succesvol, maar van binnen bracht het me geen vervulling. Ik miste iets in mijn leven, maar wist niet goed wat. Een reis van ontdekkingen begon…

Als kind was ik al geboeid door de diepere betekenis van het leven en las ik boeken over spiritualiteit. Ik voelde me vaak niet zo thuis in deze materialistische wereld, het voelde zo leeg. Het ontbrak aan diepere zingeving. Ik begon vragen te stellen als: Hoe kan ik mijn leven een andere invulling geven, met meer betekenis? En waar vind ik mensen met wie ik resoneer en die vanuit verbinding willen leven?

Ik kwam in depressies terecht die steeds heftiger werden en uitzichtlozer. Antidepressiva en opname waren nodig op mezelf weer te vinden. Een heel scala aan therapeuten en therapieën heb ik doorlopen, maar dat bracht me niet écht verder. Er bleef een onderlaag zitten van leegte.

Ik ging het alternatieve circuit in om te ontdekken of daar de antwoorden lagen. Lichaamsgerichte therapieën hadden meer effect. Daar werd mijn mind stil en kon ik eindelijk gaan voelen.

Mijn pad van heling
Met kleine stapjes kwam ik dichterbij de kern van mijn oude verwondingen en overtuigingen die opgeslagen waren in (de herinnering van) mijn lichaam. Met behulp van QLB (een ademtechniek), Clarity en de Gewijde Reis, waar ik in aanraking kwam met plant medicijnen, kwam ik dieper en dieper in contact, tot de kern van mijn ziel.

De plant medicijnen waren een openbaring, maar ook heftig en pijnlijk. Eindelijk begon ik meer te voelen; maar daardoor kwam ik steeds meer in contact met mijn hart. Diepe visioenen en inzichten gaven mij vertrouwen dat ik op het juiste pad was.

Veranderingen en mijn persoonlijke ontwikkeling kwamen nu in een stroomversnelling. Ik werd begeleider bij de Gewijde Reis en later ceremonieleider. Ik startte een opleiding tot ademcoach en een jaartraining Sjamanisme. Dit voelde zo goed! En vervulde mijn ziel; dat waar ik zo op zoek naar was.

Pas als je de moed hebt om op weg te gaan, toont de weg zich aan jou.

Het pad wat ik heb gelopen:

 • Jaartraining Gewijde Reis,
  (bij de Gewijde Reis),
 • Ademcoachopleiding,
  (bij Annette Weers)
 • Jaartraining Sjamanisme,
  (bij Koen en Nisa)
 • Vuurtraining zweethut,
  (bij Koen en Nisa)
 • Clarityproces,
  (bij Teaske Klein)
 • Energiecoach,
  (bij Patrick Vierhout)
 • Full-Body de-armouring.
  (Susanne Roursgard)

‘Dankbaar voor deze plek waar mensen samenkomen om te verbinden, bezieling en rust vinden.’

De geboorte van HealJezelf

Het bestaan ondersteunde me, en er diende zich een mogelijkheid aan: de gemeente wilde mijn bedrijf en grond kopen voor een huizenproject. Dat bood een grote en nieuwe kans; ik kon opnieuw starten om iets geheel anders te gaan doen. Iets waar mijn hart echt blij van wordt. En ik had al ontdekt dat diep proceswerk met mensen mij diep raakte en voedde…

Zodoende besloot ik in 2017 om mijn eigen praktijkruimte te bouwen. Een sprong in het diepe. Ik had nog geen idee wat ik precies wilde gaan doen en er waren twijfels of ik wel de capaciteit had om ceremonies te geven. Mijn angst voor spreken in het openbaar en grote groepen speelde mij soms ook parten en belemmerde mij. Toch besloot ik het avontuur aan te gaan en langzaam kwam ik steeds meer los van beperkende overtuigingen.

Dankbaar
Ik ben ontzettend dankbaar om te zien hoe HealJezelf inmiddels is uitgegroeid tot een plek waar andere mensen bezieling en rust vinden, en dat ik daar onderdeel van mag zijn. HealJezelf is een plek waar mensen diepe processen aan kunnen gaan en zichzelf mogen bevrijden van oude beperkingen en overtuigingen. Een plek die ook gevonden wordt door huurders, om diep proceswerk te geven tot de kern van de ziel.

‘HealJezelf vervult mijn hart en ziel. Het geeft me zoveel voldoening om mensen op hun pad te mogen begeleiden!’

André Straathof

Agenda

Agenda

Geef je op voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aankomende evenementen.

Ga naar de bovenkant