Heilig Ritueel

ZWEETHUT CEREMONIE

Brothers & Sisters,
welkom in de zweethut!

In de zweethut wordt een eeuwenoud ritueel uitgevoerd. Een zweethut is een hut van wilgentakken die we bedekken met wollen dekens zodat het ook echt donker is van binnen. We keren naar binnen op zoek naar antwoorden of inzichten. Alleen het échte blijft over en al onze egostukken mogen we achter ons laten.

Een zweethutceremonie wordt al jaren door onder andere de Native Americans gebruikt als leermiddel en medicijn. Het ritueel bevat elementen als reiniging en zang. Ook in Nederland worden regelmatig zweethutceremonies georganiseerd. Het vuur gaat de stenen opwarmen en als ze wakker zijn en roodgloeiend, dan kunnen we de hut in gaan. In 4 rondes laten we ons meenemen door de windrichtingen, de spirits en alle helpers op ons pad. In het tijdloze en vormloze kunnen we ons overgeven aan het grotere geheel.

De indianen gebruiken het ritueel in de zweethut voor genezing, inzichten en voor diepe verbinding met het grotere geheel. We zijn in de baarmoeder van de aarde, in het donker waar alleen de stenen nog wat licht geven.

We geven ons over aan de hitte van de stenen. In de hut drummen en zingen we zodat onze ziel gehoord wordt. De windrichtingen worden uitgenodigd waarna we ons openen voor alles wat zich aandient. Voorbij het denken krijgen we diepe inzichten en antwoorden. De klanken van de drum nemen ons mee naar andere staten van bewustzijn. En als het rond is kruipen we de hut uit.

PRAKTISCH

WAAR | Heal jezelf – Herenweg 416, 2211 VJ Noordwijkerhout

WANNEER | 23 december 2021, 12:00 – 17:00 uur

KOSTEN | €175,- (incl. lunch)