fbpx
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Zomerweekend zelfliefde voor vrouwen

25 juli 2019 @ 18:00 - 28 juli 2019 @ 13:00

ZOMERWEEKEND ZELFLIEFDE vóór vrouwen
georganiseerd door vrouwen van Bewust Bollenstreek
donderdagavond 25 juli 18u t/m zondagmiddag 28 juli 13u

(volgend Zomerweekend Zelfliefde van 29 aug t/m 1 sept.)

In de mooie natuur van de duin- en bollenstreek nodigen wij je graag uit om terug te komen bij jezelf. Kom je meegroeien in zelfliefde? In een groep vrouwen mag je jezelf ontmoeten, gewoon zoals je bent en ten diepste ervaren dat dat precies goed is. Samen komen we tot meer zelfinzicht, maken we stappen in zelfacceptatie én vieren we iedere stap die we zetten in zelfliefde. Gun jezelf een Zomerweekend vol Zelfliefde!

Aankomen, verstillen, bewegen, yoga, dansen, inspireren, luisteren, genieten van gezonde en pure maaltijden, leren, verzachten, in je kracht komen, wandelen, gesprekken, zwemmen, slapen, wakker worden, eten, verteren, momenten van samen en van alleen. Als de golvende bewegingen van de zee, ervaren we de golvende bewegingen van het leven. De kunst is mee te bewegen en steeds weer durven afstemmen wat nodig is én daar gehoor aan durven geven.

Dit Zomerweekend Zelfliefde wordt door Bewust Bollenstreek georganiseerd en gedragen door Esther Augustinus (YogaByEsther) en Angela Roelen (LiefdeWerk/Bewust Bollenstreek).

PROGRAMMA

Donderdag 25 juli
18.00-20.00u aankomen, kennismaken met de locatie en met elkaar (met thee en lekkers) en je tentje opzetten.
20.00u-22.00u startkring liefde met: ontmoeting, meditatie, verlangen
23.00 sweet dreams

Vrijdag 26 juli
8.15-9.45u yoga
10.00u ontbijt
11.00u keuze uit: een massage van Nicolette of een voetreflexbehandeling van Diana (optioneel), een sessie ademtherapie of reiki van Esther of een coaching sessie van Angela (inbegrepen) of vrije tijd
13.00u lunch
14.00u workshop Opstellingen “Zelfliefde” van Angela
17.00u ontspannen vrije tijd
18.00u diner
20.00u dansworkshop “Bewegen vanuit Zelfliefde” van Corrie
22.00u vrije tijd voor een gesprek, stilte, avondwandeling, lezen..
23.00u sweet dreams
Zaterdag 27 juli

8.15-9.45u yoga
10.00u ontbijt
11.00u keuze uit: een massage van Nicolette of een voetreflexbehandeling van Diana (optioneel), een sessie ademtherapie of reiki van Esther of een coaching sessie van Angela (inbegrepen) of vrije tijd
13.00u lunch
14.00u Mindful Walk aan zee van Esther en wellicht, een duik in zee
18.00u diner (bij mooi weer picknick aan het strand)
20.00u yoga nidra op het gras
22.00u vrije tijd voor een gesprek, stilte, avondwandeling, lezen…
23.00u sweet dreams

Zondag 28 juli
8.15-9.45u yoga
10.00u ontbijt
11.00u keuze uit: een massage van Nicolette of een voetreflexbehandeling van Diana (optioneel), een sessie ademtherapie of reiki van Esther of een coaching sessie van Angela (inbegrepen) of je spullen inpakken
12.30u slotkring liefde

Over Esther, de yogalessen en de Mindful Walk

Een zachte yogales van Esther Augustinus om de dag te starten (klein hapje vooraf). Niet te vroeg, want we vinden dat ook dat ontspannen mag zijn. Ook als je nog geen ervaring hebt met yoga, weet Esther je mee te nemen in de helende bewegingen, die je dichter bij jezelf brengen.
Hatha yoga betekent het in balans brengen van lichaam en geest, van gevoel en verstand. Hatha yoga richt zich op de lichaamshoudingen en de ademhaling en dit heeft zo weer zijn uitwerking op de geest. Tijdens de Hatha yoga word je uitgenodigd om je kracht vanuit zachtheid te laten ontstaan. Elke houding wordt gedragen op de beweging van de ademhaling. In de beweging van de ademhaling en de houdingen zal je jouw eigen stilteplek vinden. In het lichaam is meer op te merken dan alleen de bewegingen, we hebben ook gedachten, er zijn stemmingen, emoties en allerlei andere innerlijke reacties. Wanneer we stiller en met meer aandacht gaan bewegen ontvouwt zich een heel spectrum aan waarnemingen die ons kunnen verrassen.

“Je kunt je leven vergelijken met een fles, gevuld met water en zand, die steeds heen en weer bewogen wordt. In de hectiek van elke dag word je ‘troebel’ en ben je niet altijd meer in staat om duidelijk te zien of heldere beslissingen te nemen. Om de beslissing te nemen om in stilte te verblijven is een moedige stap. Uit angst rennen we er liever van weg. Maar wanneer je samen stil bent, moedigt dit aan om door de onrust heen het stilte plekje in jezelf te ontdekken. De stilte is een poort naar diepere waarheden, het relativeert, brengt ontspanning, harmoniseert en geeft rust. Daar vind jij je Zelf, je verlangens, je dromen en creativiteit. Voel hoe je gedachten en emoties door je lichaam trekken en kijk ernaar. De storm gaat vanzelf liggen. Het zand zakt vanzelf naar de bodem.”

Over Angela en de workshop Opstellingen “Zelfliefde”

We gaan de liefde doen stromen met deze workshop van Angela Roelen met het bijzondere werken met Opstellingen, van waaruit altijd weer de verbinding blijkt met elkaar. We herstellen het contact met ons innerlijk kind, onze innerlijke rust en ons zielsverlangen. We ont-dekken wat we (tot nu toe) nog niet konden accepteren om ook dát in liefde te ontvangen. Tijd voor heling.

“Pas als de liefde stroomt in jou, kan het onvoorwaardelijk overstromen naar anderen en in alles wat je doet. Dat is LiefdeWerk. Ik breng graag mensen bij elkaar en begeleid vanuit zachtheid en bedding. Wat wordt er bij jou nog niet gezien? Wat mag er nog niet zijn? Wat weerhoudt jou (tot nu toe) om jezelf te accepteren, helemaal. Juist als we de stukken durven omarmen, die we vaak in onszelf afwijzen, uit angst om door anderen afgewezen te worden, komen we bij ‘het goud’. Juist dáár zit een enorme kracht, ontdek je je talenten en je zielsverlangen. Het verwondert me altijd weer om dit mee te ontdekken met anderen.“

Naast LiefdeWerk, waar zij werkt als coach en opsteller, is Angela de inspirator van Bewust Bollenstreek en organiseert tal van evenementen in de Bollenstreek. Ze brengt graag groepen mensen samen om zo liefdewerk te verspreiden.

Over Corrie en de dansworkshop “Bewegen vanuit Zelfliefde”

In de Open Floor workshop van Corrie Drijver gaan we op zoek naar de beweging en de dans van het loslaten. Vaak zijn we zo streng voor onszelf, moeten we veel, mogen we iets niet, ‘schieten’ we in ons hoofd, houden we vast..

Hoe is het als je dat ‘vaste’ in beweging brengt? Gaat ontdekken hoe je van vast naar vloeiend & ontspannen kunt bewegen. Met liefde en aandacht voor jezelf je lichaam kunt ervaren.

Hoe is het als je helemaal expressie mag geven aan dat wat van binnenuit geleefd en bewogen wil worden? Ik kijk er naar uit om je te ontmoeten op de dansvloer!

Over Nicolette en de massage (optioneel)

Een Geomassage van Nicolette Mittelmeijer staat voor gezondheid, energie en ontspanning.
Voel je behoefte om weer thuis te komen bij jezelf, je lichaam weer te voelen, je gedachten even stil en een sterk innerlijk gevoel van tevredenheid, dankbaarheid en liefdeskracht te ervaren?
Gun jezelf dan in dit weekend een ontspannen, energetische en helende massage. Met liefde en aandacht voelt Nicolette precies wat jouw lichaam in het moment nodig heeft en geef je jezelf een liefdevol cadeau. Beleef een uur met jezelf in liefde. € 60 voor een uur.

Over Diana en de voetreflexbehandeling (optioneel)

“Het beste medicijn is jouw zelfherstellend vermogen”. In de voeten weerspiegelt zich het hele lichaam. Alle organen en lichaamsdelen staan in directe verbinding met de reflexzones. Door het behandelen van deze zones wordt de energiedoorstroming via de meridianen en het zelfherstellend vermogen gestimuleerd. Daarmee komt het lichaam in balans en is de liefde voor jezelf weer voelbaar. € 65 voor een uur.
Van tevoren ontvang je per mail een korte vragenlijst van Diana, zodat zij de behandeling precies kan afstemmen op wat er nodig is.

Over Petra en de pure, gezonde maaltijden

Petra Camphens van Vega(n} Food komt ook uit de Bollenstreek (Hillegom). Ze houdt echt van lekker eten én van koken, maar dan wel puur, zoveel mogelijk biologisch én vega(n)! Ze maakt fantastisch zelfgemaakt brood, overheerlijke kruidenboter, zalige zomersoepjes, tongstrelende (hartige) taarten, fijngekruide hummus, om maar wat te noemen… Haar kookkunsten krijgen steeds meer bekendheid binnen Bewust Bollenstreek. Het zal je aan niets ontbreken. We zijn heel blij dat zij ons gaat verwennen tijdens dit weekend! Ook dát is zelfliefde.

Over de locatie Healjezelf

We zijn te gast op een prachtige vrijstaande locatie met de passende naam Healjezelf in Noordwijkerhout. Een fijne ruimte voor de yogalessen en de workshops, maar ook om met elkaar te eten. Het is 10 minuten rijden naar het strand van Langevelderslag. Rondom de locatie is een grote tuin, waar je je eigen kleine tentje kunt opzetten. Wil je graag een tentje lenen of delen? Dat kun je aangeven in het inschrijfformulier. Samen zoeken we naar mogelijkheden.
Een andere overnachtingsmogelijkheid is om het houten chalet in de tuin te delen met 3 andere vrouwen. Met 2 stapelbedden en een keukenblokje in sfeervolle, rustieke setting. Dan hoef je alleen je slaapzak of dekbed mee te nemen, een kussensloop en eventueel je eigen kussen.

In de tuin is het heerlijk toeven, op het gras of het knusse terras. Er is ruim voldoende parkeergelegenheid op het terrein. Er zijn 2 wc’s en een ruime douche. En, er is een buitendouche! Heerlijk om daar in de zomer gebruik van te maken.

Kijk hier voor een filmpje van de locatie van Healjezelf!
https://www.bewustbollenstreek.nl/persoonlijke-groei/verhuur-accommodatie/690/verhuur-praktijkruimte-voor-persoonlijke-ontwikkeling-groei-

Praktisch

Data: 25 t/m 28 juli, max. 12 vrouwen (4 in chalet, 8 in eigen/geleend/gedeeld tentje)

Kun je dit weekend niet? Kom dan naar ons volgende Zomerweekend Zelfliefde van 29 augustus t/m 1 september!

Prijs, incl. alle gezonde vega maaltijden, tussendoortjes, onbeperkt thee, toeristenbelasting:

€ 335 als je overnacht in een tentje, als je boekt vóór 15 april. Daarna: € 385 incl btw.

€ 375 als je overnacht in het gedeeld chalet, als je boekt vóór 15 april. Daarna: € € 425 incl btw.

Schrijf je in via de website www.bewustbollenstreek.nl (en stel je vragen..). Je ontvangt een bevestiging, de factuur en een korte vragenlijst. Betaling binnen 14 dagen per iDeal. Na ontvangst van betaling is je deelname aan het Zomerweekend Zelfliefde definitief.

Fijn om elkaar te ont-moeten! Voel je vrij!
Esther en Angela

Minder weergeven

Recente berichten

Bewust Bollenstreek —

Lieve vrouw, met al je boosheid, blijdschap, gekte, vreugde, angst…. STOP met jezelf af te wijzen! Heb jezelf LIEF, je bent mooi, gewoon zoals je BENT! Tijdens onze ontspannen Zomerweekenden mag je oefenen in ZIJN, niet hard werken om oké te zijn of geliefd te worden. Gewoon ZIJN. Goh, het leven kan zo eenvoudig zijn… De eerste aanmeldingen voor ons eerste Zomerweekend zijn al binnen. Wat heerlijk dat je voor zo’n retraite niet ver hoeft te rijden. Onze streek is zo prachtig… Kom je mee ervaren? Esther, Diana, Nicolette, Corrie en ik verwelkomen je graag. Oh ja, en… Petra gaat héérlijk voor ons koken!!!

Meer informatie

Gegevens

Begin:
25 juli 2019 @ 18:00
Einde:
28 juli 2019 @ 13:00